Kies uw sector:

Brandwerende deuren voor appartementen

Volgens de eisen van het Bouwbesluit

Getest volgens actuele Europese normen.  Geschikt voor appartementencomplexen en trappenhuizen.
Meer weten? Download gratis onze brochure:

Branddeuren voor appartementen

Appartementencomplexen moeten voldoen aan de brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit 2012. In het Bouwbesluit staat ook de toepassing van brandwerende deuren beschreven. Waar moeten die precies aan voldoen?

Branddeuren in trappenhuis

Trappenhuizen in appartementencomplexen zijn vaak onderdeel van de vluchtroute. Als er brand is, moeten deze trappenhuizen een tijd lang beschermd zijn tegen branddoorslag en -overslag. Ook de deuren. Zo is er voldoende evacuatietijd om de bewoners in veiligheid te brengen. 

Tijdsduur brandwerendheid

De brandwerendheid van muren en deuren wordt uitgedrukt in minuten. Utisteel brandwerende deuren zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in 30, 60, 90 en 120 minuten brandwerendheid. De tijdsduur vertelt hoe lang de deur weerstand biedt tegen brand. Het is afhankelijk van de situatie welke eisen worden gesteld aan de brandwerendheid van de deuren. Dit wordt bepaald in het Bouwbesluit.

Certificaat

Utisteel FR stalen brandwerende deuren zijn getest en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1634- 1:2014. Ze mogen daarom worden toegepast volgens het Bouwbesluit.

Al onze brandwerende deuren

Utisteel FR brandwerende deuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en typen. U stelt de deur samen uit de volgende eigenschappen:

Aantal minuten brandwerendheid

Utisteel brandwerende deuren zijn er in 30, 60, 90 en 120 minuten brandwerendheid.

Utisteel FR brandwerende deuren zijn verkrijgbaar als enkele en als dubbele deur. In welke maten precies, leest u in de brochure.

De branddeuren zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende maten. Welke maten er precies mogelijk zijn, staat beschreven in onze brochure. De deuren zijn in alle verschillende maatvoeringen getest en gecertificeerd.

U kunt de brochure gratis downloaden. 

U kunt de brandwerende deuren laten uitvoeren met een brandwerende glassectie. Het toevoegen van een raam heeft geen invloed op de brandwerendheid. Het brandveiligheidscertificaat is nog steeds geldig. Glassecties zijn alleen mogelijk bij brandwerende binnendeuren.

Als u een raam wilt toevoegen, kunt u kiezen uit een rond of een rechthoekig glas. Meer informatie hierover vindt u in onze brochure

Utisteel FR brandwerende deuren worden zelfsluitend uitgevoerd met een dranger. De deurdrangers zijn zilverkleurig en werken met een glijarm. De drangers zijn gecertificeerd. Bij dubbele brandwerende deuren werken we met een deurselector (of: sluitvolgorderegelaar). 

Wat het hang- en sluitwerk betreft, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo hebben we kunststof en RVS handgrepen in het assortiment en verschillende typen meerpuntssluitingen. Op onze pagina Accessoires vindt u een overzicht. 

In de brochure vindt u een compleet overzicht van alle maatvoeringen en accessoires:

Bergingen

Bent u op zoek naar producten om hoogwaardige bergingen te bouwen? Daar hebben we wel wat voor!

Deuren voor bergingen

Bergingen in appartementencomplexen hoeven vaak niet brandwerend te zijn. Dan kiest u waarschijnlijk liever voor een goedkoper type deur. Onze RVS hal- en loodsdeuren zijn hiervoor heel geschikt. Ze zijn waterdicht, voor een tocht- en vochtvrije werking. Ook zijn ze veilig af te sluiten. 

Wanden van de berging

Met behulp van kunststof panelen kunt u snel en eenvoudig solide bergingen bouwen. De panelen ‘klikken’ aan elkaar tot een stevige constructie, die prima een aantal schappen kan dragen. We kunnen u trouwens ook helpen met hoge kwaliteit HPL-platen. Ook daarmee bouwt u snel stevige en fraai afgewerkte bergingen.

Berging in een kelder

Wilt u de kelderruimte of het souterrain van een appartementencomplex goed benutten? Met MEA Kelderkoekoeken zorgt u voor een mooie daglichtinval in deze ruimte. De koekoeken zijn verkrijgbaar in een betonnen en een kunststof variant.

Branddeuren voor garages

Brandwerende deuren in parkeergarages zijn vaak onderdeel van de vluchtroute. Als onderdeel van het appartementencomplex mag ook de parkeergarage niet worden vergeten als het gaat om brandveiligheidsmaatregelen. Utisteel FR-deuren zijn geschikt voor deze toepassing.

Panieksluiting

De brandwerende deuren kunnen worden uitgevoerd met een panieksluiting (of: paniekstang). Deze stang vervangt de handgreep en maakt de deur makkelijker te openen. De gebruiker ‘pusht’ de stang naar beneden en kan ik een voorwaartse beweging doorlopen. In geval van brand levert dat tijdwinst op. 

Meer voor parkeergarages

Naast brandwerende deuren kan Bouwimpex ook voorzien in andere producten voor garages en ondergrondse parkeergelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan betonnen kelderkoekoeken, waarmee natuurlijke daglichtinval in kelders wordt gerealiseerd. Ook is Bouwimpex gespecialiseerd in sterke lijnafwatering; makkelijk overrijdbare roosters voor de waterafvoer in garages. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Nog vragen?

Stel ze gerust!

Brochure

Download 'm gratis.

Telefoon

+31 (0)342 420 233

Email

sales@bouwimpex.nl

Offerte

Offerte op maat

Download nu onze brochure!

Wilt u meer weten over Utisteel FR brandwerende deuren? Download dan nu vrijblijvend onze brochure.