Kies uw sector:

Brandwerende deuren met glas

Volgens de eisen van het Bouwbesluit

Utisteel FR brandwerende deuren met glas voldoen aan alle brandveiligheidseisen. De brandwerende glassectie is getest en gecertificeerd op brandveiligheid.

Branddeuren met beglazing

Een brandwerende deur met een ruit moet natuurlijk net zo goed bestand zijn tegen brand als een dichte branddeur. 

Brandwerend glas

De ramen in Utisteel FR brandwerende deuren zijn gemaakt van brandwerend glas. Ook met raam behoudt de deur zijn brandwerendheidscertificaat en is hij dus even effectief tegen branddoorslag en -overslag. De deuren zijn verkrijgbaar in 30, 60, 90 en 120 minuten brandwerendheid.

Afmetingen van de ramen

De brandwerende glassecties in Utisteel FR deuren zijn uitvoerbaar in een ronde en een vierkante variant. De ronde ruiten zijn beschikbaar met een 200 mm of 360 mm doorsnede. De rechthoekige brandwerende ramen zijn er in de afmetingen 200×400 mm, 300×400 mm en 400×400 mm.  

Certificaat

Utisteel FR stalen brandwerende deuren zijn getest en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 1634- 1:2014. Ze mogen daarom worden toegepast volgens het Bouwbesluit.

Al onze brandwerende deuren

Utisteel FR brandwerende deuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en typen. U stelt de deur samen uit de volgende eigenschappen:

Aantal minuten brandwerendheid

Utisteel brandwerende deuren zijn er in 30, 60, 90 en 120 minuten brandwerendheid.

Utisteel FR brandwerende deuren zijn verkrijgbaar als enkele en als dubbele deur. In welke maten precies, leest u in de brochure.

De branddeuren zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende maten. Welke maten er precies mogelijk zijn, staat beschreven in onze brochure. De deuren zijn in alle verschillende maatvoeringen getest en gecertificeerd.

U kunt de brochure gratis downloaden. 

U kunt de brandwerende deuren laten uitvoeren met een brandwerende glassectie. Het toevoegen van een raam heeft geen invloed op de brandwerendheid. Het brandveiligheidscertificaat is nog steeds geldig. Glassecties zijn alleen mogelijk bij brandwerende binnendeuren.

Als u een raam wilt toevoegen, kunt u kiezen uit een rond of een rechthoekig glas. Meer informatie hierover vindt u in onze brochure

Utisteel FR brandwerende deuren worden zelfsluitend uitgevoerd met een dranger. De deurdrangers zijn zilverkleurig en werken met een glijarm. De drangers zijn gecertificeerd. Bij dubbele brandwerende deuren werken we met een deurselector (of: sluitvolgorderegelaar). 

Wat het hang- en sluitwerk betreft, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo hebben we kunststof en RVS handgrepen in het assortiment en verschillende typen meerpuntssluitingen. Op onze pagina Accessoires vindt u een overzicht. 

In de brochure vindt u een compleet overzicht van alle maatvoeringen en accessoires:

Nog vragen?

Stel ze gerust!

Brochure

Download 'm gratis.

Telefoon

+31 (0)342 420 233

Email

sales@bouwimpex.nl

Offerte

Offerte op maat

Download nu onze brochure!

Wilt u meer weten over Utisteel FR brandwerende deuren? Download dan nu vrijblijvend onze brochure.