Kies uw sector:

Dubbele brandwerende deuren

Extra grote brandwerende deuren mét certificaat

Dubbele brandwerende deuren in grote afmetingen mét certificaat. 
*De mogelijke afmetingen hangen af van de hoogte-/breedteverhouding. Kijk in de brochure voor de exacte afmetingen. 

Dubbele brandwerende deuren

Extra groot - met brandwerendheidscertificaat

De branddeuren van Utisteel zijn verkrijgbaar als enkele deur en als dubbele deur. Bijzonder aan Utisteel: onze dubbele deuren voldoen ook in grote afmetingen aan de brandveiligheidseisen. 

De mogelijke deurafmeting hangt af van de hoogte-/breedteverhouding. In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de maximale afmetingen.

Maximale afmetingen Utisteel FR deuren (breedte x hoogte in mm)
Type deurBreedst mogelijke deurHoogst mogelijke deur
30 minuten brandwerend2500 x 24002500 x 2400
60 minuten brandwerend2525 x 25002300 x 2750
90 minuten brandwerend2520 x 25002300 x 2750
120 minuten brandwerend2400 x 27502400 x 2750

Alle mogelijke afmetingen weten? Download de gratis brochure voor een compleet overzicht.

Dubbele branddeur - dubbele brandwerende deur in brandwand

Vlamdichtheid (E)

Uitleg Vlamdichtheid (E) bij brandwerende deuren.
De weerstand tegen branddoorslag en het doorlaten van hete gassen.

Thermische isolatie (I)

Thermische isolatie (I) bij brandwerende deuren EI1 en EI2
De temperatuurstijging aan de beschermde deurzijde. EI1 is een strenger criterium dan EI1.

Duur van de weerstand

Uitleg meting brandwerendheid bij deuren: duur van de weerstand
Duur van de weerstand. Er wordt getest hoe lang de deur aan de criteria E en I voldoet. Bijvoorbeeld 30, 60, 90 of 120 minuten.

Getest volgens Europese norm

Utisteel FR branddeuren zijn getest volgens de Europese normering NEN-EN 1634-1:2014. Bij de testmethode wordt gekeken naar de Vlamdichtheid (E), Thermische isolatie (I) en Straling (W).  

  • Vlamdichtheid (E). Zegt iets over de weerstand van de deur tegen het doorlaten van vlammen en hete gassen.
  • Straling (W). De mate waarin warmtestraling door de deur komt. Dit gaat in de praktijk altijd samen met de vlamdichtheid.
  • Thermische isolatie (I). Meet de temperatuurstijging aan de beschermde deurzijde. Het EI1-criterium is strenger dan het EI2-criterium. 

Welke criteria gelden er?

De gestelde brandveiligheidscriteria verschillen per land. In de meeste Europese landen zijn EI2-deuren de norm. In België moeten EI1-deuren worden toegepast, in Nederland worden EW-deuren voorgeschreven. Tussen brandcompartimenten moeten brandwerende deuren in Nederland vaak wel EI zijn. 

Enkele of dubbele brandwerende deuren

Utisteel FR brandwerende deuren zijn verkrijgbaar als enkele en als dubbele deur. Ook zijn er veel variaties mogelijk in kleuren en accessoires. 

Kies de juiste kleur

We kunnen Utisteel FR deuren altijd leveren in een aantal vaste kleuren. Op zoek naar een andere kleur? Dat kan ook, maar wel op aanvraag. Onze adviseurs helpen graag!

Kies voor accessoires of een glassectie

Alle accessoires hebben het CE-keurmerk. Denk bijvoorbeeld aan een panieksluiting, elektromagneet of deurdranger. Ook kunnen we een brandwerende glassectie toevoegen (rond of vierkant).

Projecten met branddeuren:

Nog vragen?

Stel ze gerust!

Brochure

Download 'm gratis.

Telefoon

+31 (0)342 420 233

Email

sales@bouwimpex.nl

Meer over dubbele brandwerende deuren

Heb je nog vragen over Utisteel FR brandwerende deuren of de toepassingen ervan? Wellicht staat je vraag hiertussen!

Een dubbele brandwerende deur is een deursysteem bestaande uit twee deurvleugels, die zijn ontworpen om aan de vereiste brandwerendheidseisen te voldoen. Het doel van een dubbele brandwerende deur is om een grotere doorgang te bieden dan een enkele deur, terwijl de vereiste brandwerendheid en veiligheid wordt gehandhaafd.

Dubbele brandwerende deuren kunnen in verschillende situaties worden toegepast, bijvoorbeeld in brede gangen, doorgangen tussen gebouwen of als toegang tot grotere ruimtes. Het ontwerp en de specificaties van een dubbele brandwerende deur worden bepaald door de eisen van de specifieke toepassing en de geldende normen en regelgeving.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat een dubbele brandwerende deur op de juiste manier geïnstalleerd en onderhouden wordt om de vereiste brandwerendheid en veiligheid te garanderen.

Utisteel FR brandwerende deuren zijn verkrijgbaar als enkele en als dubbele deur. Ook in grote afmetingen kunnen we de deuren leveren met brandveiligheidscertificaat. 

Welke afmetingen beschikbaar zijn, is afhankelijk van de verhouding tussen de hoogte en breedte van de deur. Utisteel FR brandwerende deuren zijn verkrijgbaar in meer dan 200 varianten (brandwerendheid in combinatie met afmeting). Elk van die typen is afzonderlijk getest en gecertificeerd. De beschikbare afmetingen met certificaat zijn te vinden in onze brochure

De maximale hoogte is 2750 mm. De maximale breedte is 2500 mm. 

De brandwerende deuren van Utisteel zijn geschikt voor veel verschillende toepassingen. De deuren zijn verkrijgbaar in grote maten mét een certificaat, waardoor ze in veel verschillende gebouwen worden gebruikt. Met behulp van diverse accessoires kunnen we de deuren aanpassen naar de beoogde functie. Toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

Doorgangen tussen gebouwen. In geschakelde gebouwen of bedrijfsverzamelgebouwen is soms een grote doorgang nodig in een vluchtroute, zodat er geen opstopping ontstaat tijdens een brand. 

Brede gangen. Bij brede gangen zijn vaak dubbele deuren noodzakelijk, zodat grotere voorwerpen ook door de deur gereden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan productielocaties of ziekenhuizen.

Magazijnen en productielocaties. Industriële gebouwen bevatten vaak brandcompartimenten, die met brandwanden van elkaar worden gescheiden. Deuren in een brandwand dienen dezelfde brandwerendheidsklasse te hebben als de wand. In deze gevallen zijn dubbele brandwerende deuren met 60 minuten brandwerendheid vaak een geschikt product. 

Horecagelegenheden. Ruimtes die grenzen aan een horecakeuken worden ook vaak voorzien van een brandwerende deur. Horecadeuren worden vaak voorzien van een brandwerende glassectie. 

Ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Wat brandveiligheid betreft, mag het bij ziekenhuizen en verzorgingshuizen natuurlijk aan niets ontbreken. Hier wordt minimaal een 120 minuten brandwerende deur toegepast, om voldoende evacuatietijd te bieden tijdens een brand. Deze deuren kunnen ook worden voorzien van een panieksluiting

Kortom, de dubbele brandwerende deuren zijn geschikt voor veel uiteenlopende toepassingen. Met hun EI-2 certificeren kunnen ze in vrijwel alle Europese landen worden gebruikt. In België zijn EI-1 deuren verplicht. Onze EI2-120 deur heeft tevens EI1-60 certificaten. 

Utisteel FR deuren zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, met daartussen een brandwerende vulling. De 30, 60 en 90 minuten deuren hebben twee staalplaten van 0,8 mm dikte in de kern, de 120 minuten deur heeft er drie. Hierdoor heeft deze deur ook een dikker deurblad (73 mm, in plaats van 63 mm bij de andere typen). 

Het kozijn bestaat uit staal met een dikte van 1,5 mm. Ook bevat het kozijn een zwelrubber, dat uitzet bij brand, en een rubber in de sponning.

Zowel het deurblad als het kozijn zijn afgewerkt met een poedercoating van 80-100 microns dik. 

Meer weten over deze deuren? In onze brochure staat een compleet informatieoverzicht.

Om aan de brandwerendheidseisen te voldoen, dienen brandwerende deuren zelfsluitend te zijn. Ze vallen dus zelf dicht, nadat ze geopend worden. Hiermee voorkom je dat een deur open blijft staan en geen bescherming biedt tegen uitbreiding van de brand. Utisteel FR brandwerende deuren worden zelfsluitend uitgevoerd met een deurdranger. 

Bij een dubbele brandwerende deur zijn er twee deurvleugels. Een deurselector bepaalt in welke volgorde de deurvleugels dichtvallen. Zo wordt de deur altijd op de juiste manier gesloten. Dit garandeert de brandvertragende werking. 

De productcode EI2-60 zegt iets over het brandwerendheidscertificaat dat de deur heeft.

= de brandwerende deur is getest op vlamdichtheid (E)

I2= de brandwerende deur is getest op thermische isolatie wat betreft temperatuurstijging. De testmethode is I2. De testmethode I1 is nog  strenger dan I2. 

60 = de brandwerende deur voldoet gedurende minimaal 60 minuten aan de eisen voor E en I2. 

Ja, die hebben we. Utisteel FR brandwerende deuren zijn in de EI2 variant verkrijgbaar in vier typen: 30, 60, 90 en 120 minuten brandwerendheid.

Onze EI2-120 deuren hebben ook een certificaat op EI1-60. Met andere woorden: deze deuren voldoen gedurende 120 minuten aan de eisen voor EI2, maar ook gedurende 60 minuten aan de eisen voor EI1. 

De montage van brandwerende deuren luistert nauw. De manier van monteren is onderdeel van het brandwerendheidscertificaat. Utisteel FR brandwerende deuren kunnen op twee manieren worden geplaatst:

Met muurankers. Standaard produceren we de brandwerende deuren met uitvouwbare muurankers.  Om aan het certificaat te voldoen, moeten deze ankers worden ingemetseld bij de montage.

Met een tegenkozijn. Bij prefab bouw is onmogelijk om muurankers in te metselen. De muren worden immers al helemaal compleet aangeleverd. Voor prefab projecten leveren we de deuren daarom met een tegenkozijn, dat de wand afsluit. Ook dan voldoet de deur aan het certificaat.

Download nu onze brochure!

Wilt u meer weten over Utisteel FR brandwerende deuren? Download dan nu vrijblijvend onze brochure.