Kies uw sector:

Zwarte kunststof pui – Transportbedrijf Agroworld (2)

Transportbedrijf Agroworld realiseerde in Oldenzaal een geheel nieuwe locatie naast de A1. Hier bouwde het bedrijf onder andere een nieuw hoofdkantoor met een eigen werkplaats, wasstraat en parkeerterrein. Even later werd hier ook een nieuw koelhuis aan toegevoegd, dat qua vormgeving perfect aansluit op het moderne hoofdkantoor. Bouwimpex leverde al eerder de gekoppelde kunststof puien voor het kantoorgebouw en mocht ook voor dit tweede bouwproject de kunststof kozijnen leveren. 

Zwarte kunststof pui met HR++ diffuus glas

De ontwikkeling van het koelhuis vroeg om enige creativiteit in materiaalgebruik. Om de temperatuur constant laag te kunnen houden, is het gebouw aan de binnenzijde voorzien van sandwichpanelen. Aan de buitenzijde moest het pand echter aansluiten op de vormgeving van het geheel en voldoen aan de eisen van de gemeente. De kozijnen zijn daarom voorzien van HR++ diffuus glas. Hierdoor zijn de sandwichpanelen vanaf de buitenzijde niet direct zichtbaar en sluit het pand optisch aan bij het kantoorgebouw.

Raamvulling toegepast

De voorzijde van het koelhuis is exact gelijk gehouden aan de gevel van het kantoorgebouw, op één verschil na. Bij het koelhuis zijn de zwarte kunststof puien aan de onderzijde afgewerkt met kunststof raamvulling. Hierdoor is vanaf de buitenzijde niet zichtbaar dat de vloer in het vrieshuis een meter hoger ligt dan gebruikelijk. Dankzij de verhoogde vloer kunnen vrachtwagens direct tegen de dok aan rijden en hoefde er geen laadkuil te worden gebouwd. De achterzijde van de ramen zijn nu netjes afgedekt en volgestort tot de vloer.

Bouwimpex leverde bij dit project de zwarte kunststof pui en de overige kunststof kozijnen. Op het moment van publiceren is het project nog in aanbouw, zoals te zien is op de foto’s.

 

Gerelateerde projecten:

Download nu onze brochures!

Wilt u meer weten over onze kunststof bouwmaterialen? Download dan vrijblijvend onze brochure. Hierin vindt u alle informatie en de technische gegevens van onze producten overzichtelijk weergegeven.

Via de onderstaande knop kunt u de brochure downloaden.

Download nu onze brochure!

Wilt u meer weten over Utisteel FR brandwerende deuren? Download dan nu vrijblijvend onze brochure.